Lauvergne se zahvalio Partizanu ali ostaje u Fenerbahceu

Ništa od angažmana franuskog centra

Lauvergne se zahvalio Partizanu ali ostaje u Fenerbahceu

Proteklih nekoliko dana aktualizirala se priča o dolasku, bolje rečeno povratku francuskog centra Joffrey Lauvergna u beogradski Partizan. 

Nakon što je viceprvak Srbije praktički zgotovio posao s američkim krilnim centrom Jamelom McLeanom koji je donedavno bio igrač talijanskog Sassarija, beogradski klub je iznenada stopirao transfer krilnog centra.

Nakon što je propao posao s McLeanom, usporedo s tim se pojavila informacija da je Joffrey Lauvergne ispao iz rotacije u Fenerbahceu i da Željko Obradović praktički više ne računa na francuskog košarkaša. Partizan je shodno tome promptno poslao ponudu Lauvergnu da se vrati na mjesto koje ga je doslovce lansiralo u košarkašku orbitu.

Ipak, sve špekulacije o tome odbacio je sam Lauvergne na svom twitter profilu na kojem je napisao:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Siguran sam da će se naši putevi opet sresti i da ću se opet vratiti kući. Ipak, zasad ostajem u Fenerbahceu i motiviran sam da se borim za trofeje s ovim timom" - napisao je francuski centar ostavljajući tako ipak mogućnost povratka u klub u kojem je doživio afirmaciju koja ga je kasnije odvela i do NBA lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti