Svađa kraj aut linije na nedavnom Svjetskom klupskom prvenstvu

Matijević priznao šta je rekao Kloppu kad mu je isplazio jezik: 'Ku*vin sine, koga ti je*eš?'

Treneri meksičkog Monterreyja Ricardo Antonio Mohamed Matijević i Liverpoola Jurgen Klopp nedavno su imali verbalni okršaj kraj aut linije. 

To se odvijalo tokom polufinalnog susreta Svjetskog klupskog prvenstva u kojem je meksički tim pokušao spriječiti prvaka Evrope da se domogne finala.

U susretu je viđeno nekoliko grubih startova, a trener Meksikanaca je u jednom trenutku smatrao da igrač Redsa Joe Gomez zbog jednog starta treba dobiti crveni karton.

Zbog toga je gestikulisao rukama prema glavnom sucu, a to se Kloppu nije svidjelo pa mu se Nijemac narugao. Uslijedila je odmah i reakcija s druge strane, a toga se Matijević prisjetio u razgovoru za Enganche. Objasnio je šta je tom prilikom rekao Kloppu:

"Pokazao je manjak poštovanja prema meni. Klopp je tražio žute kartone jer je tvrdio da smo stalno udarali Salaha. Tada sam ja tražio crveni za jednog od njegovih igrača, a onda je on isplazio jezik prema meni kao pi**a. Prvo sam se samo nasmijao, ali onda sam izgubio smirenost. Nisam ni sam siguran što sam mu rekao, ali mislim da je bilo nešto u stilu: 'Kur**n sine, koga ti to j**eš?' To je samo izašlo iz mene", kaže trener hrvatskih korijena.

Liverpool je taj susret dobio sa 2:1 i kasnije je osvojio pehar jer je u finalu bio bolji od Flamenga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.