Redsi potvrdili: New Balance je prošlost, potpisan ugovor s novim sponzorom

Zaradit će ogroman novac

Redsi potvrdili: New Balance je prošlost, potpisan ugovor s novim sponzorom

Endin Čaušević

Liverpool je nakon nekoliko godina odlučio da završi sponzorsku saradnju s kompanijom New Balance.

Redsi su nekoliko godina uspješno sarađivali s ovom kompanijom, ali su odlučili da se raziđu. Ugovor im ističe na kraju ove sezone, a od 1. juna Liverpool će imati novog sponzora.

S Anfielda je potvrđeno da su potpisali višegodišnji ugovor s Nikeom od kojeg će Redsi zaraditi bogatstvo. Engleski mediji prenose da će Liverpool od saradnje s Nikeom po sezoni inkasirati oko 35 miliona eura.

Igrači Liverpoola u Nikeovim dresovima će igrati od naredne sezone, a očekuje se da će američka kompanija pripremiti posebne dresove za početak saradnje s Redsima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je s New Balanceom sarađivao pet godina, a ugovor je zavrđen u oktobru nakon što se nisu uspjeli dogovoriti oko finansija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi