"Klopp je novi Ferguson"

Bivši igrač Uniteda tvrdi

"Klopp je novi Ferguson"

E. Škorić

Bivši igrač Manchester Uniteda Dion Dublin vjeruje da je trener Liverpoola Jurgen Klopp novi Sir Alex Ferguson.

Ferguson je pravio nezamislive stvari na Old Traffordu i od njegovog odlaska Manchester United ne može da se oporavi niti da osvoji titulu.

Vodio je Manchester United do 13 naslova Premier lige i dva naslova Lige prvaka prije nego što je završio karijeru kao trener 2013. godine.

Ono što je Ferguson nekad radio u Manchesteru, Klopp radi u Liverpoolu i na pravom je putu da postane istinska legenda engleskog nogometa kao i Škot.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jurgen Klopp je novi sir Alex Ferguson. Ono što mislim pod tim je da klub vodi odozdo prema gore. Osigurava da se nogomet u akademiji igra na isti način kao i u prvoj momčadi", rekao je Dublin, koji je 1992. godine potpisao za Manchester United i imao je priliku sarađivati s Fergusonom.

„Kada igrači pređu iz akademije u prvi tim, oni znaju svoj posao, oni znaju gdje trebaju biti i što trebaju raditi i koga trebaju slušati. Zbog toga Liverpool ovako dobro igra i napreduje", dodao je Dublin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi