Foto - EPA

Odlazi li u SAD?

Real spreman saslušati ponude za Balea, dva tima su u igri

Midhat Šljivak

Gareth Bale dobio je dvije ponude za nastavak karijere.


Obje su stigle iz američke MLS lige, a kako španski AS navodi, radi se o ekipama Inter Miamija i LA Galaxyja.

Timovi iz MLS-a traže zaštitno lice franšiza. Ozbiljno su zainteresovani za dovođenje Balea i spremni su mu ponuditi uslove koje ne može odbiti.

Real Madrid već dugo želi da se riješi Velšanina. Njegova plata od 20 miliona eura jedna je od najvećih i rukovodstvo Kraljeva bi njegovim odlaskom dobilo prostora za potpis drugih fudbalera.

AS tvrdi kako je sada Real Madrid spreman da sasluša sve ponude koje su stigle i lako bi se moglo desiti da ga u ostatku sezone ne gledamo u dresu madridskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sada je 30-godišnji Bale nešto bliže ekipi Inter Miamija, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako na kraju završi u Los Angelesu, jer Galaxy silno traži zamjenu za Zlatana Ibrahimovića.

Bale je u Real Madrid stigao 2013. godine. Nastupio je u 245 utakmica i postigao je 104 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.