Zidane komentarisao status Jovića: Moramo ići korak po korak...

Trener Reala o mladom Srbijancu

Zidane komentarisao status Jovića: Moramo ići korak po korak...

Trener Real Madrida Zinedina Zidane pojavio se danas na press konferenciji pred polufinalni duel Superkupa Španije u kojem se Real sutra sastaje protiv Valencije.

Tom prilikom novinare je zanimao status mladog napadača Luke Jovića koji se nada da će konačno dobiti šansu jer za ovaj duel nisu spremni ofanzivci poput Edena Hazarda ili Garetha Balea. Zidane kaže da je Jović budućnost Reala.

"Jović je budućnost. Ima 21 godinu i moramo biti strpljivi. Trenutno mnogo uči. On je dječak i vrlo je dobar. Želi učiti i biti s nama. Moramo ići korak po korak s njim", rekao je Zidane.

Inače, Jović ove sezone ima veoma malo prostora za igru. Upisao je ukupno 15 nastupa, ali većinom je ulazio s klupe za rezerve. Postigao je tek jedan pogodak.

Mnogo se govorilo o tome da će on već u januarskom prelaznom roku napustiti klub obzirom da za sada nije opravdao onih 60 uloženih miliona u njega, ali čini se kako od odlaska ipak neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, prije svega se pominjala posudba i to u neke engleske klubove kao što je West Ham, ali sudeći po izjavi Zidana čini se da u Realu ipak itekako računaju na njegove usluge.

Real meč protiv Valencije igra sutra navečer, a pobjednik će u finalu Superkupa snage odmjeriti protiv boljeg iz meča Atletico Madrid - Barcelona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi