Iskusni napadač se vratio u staro jato

Ibrahimović već šefuje: Već je odredio s kim će igrati, Rossoneri mijenjaju i formaciju

Admin Čaušević

Gdje je god igrao Zlatan Ibrahimović je nastojao da bude šef u svlačionici, to mu nije uspjelo u Barceloni gdje se zadržao svega jednu sezonu.

Ibrahimović se prošle sedmice vratio u Milan nakon sedam godina, u ponedjeljak je odigrao svoj prvi povratnički meč kada u Rossoneri remizirali protiv Sampdorije (0:0).

Prema pisanju lista Corriere dello Sport Ibrahimović je već počeo da šefuje u svlačionici, zatražio je promjenu formacije i svog partnera u napadu.

Trener Stefano Pioli je odlučio ugoditi Ibra pa će tako Rossoneri umjesto dosadašnjih 4-3-3 u nastavku sezone igrati u formaciji 4-3-1-2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimovićev partner u napadu će biti mladi Rafael Leao. Njih dvojica su zajedno na terenu proveli pola sata protiv Sampdorije i Šveđanin bh. korijena je izrazio želju da igrat s talentovanim napadačem.

Ovo znači da će na klupi završiti Suso i Krzysztof Piatek, što automatski znači da bi do kraja januarskog prijelaznog roka mogli i napustiti Milan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.