Odradili prvi trening

Široki Brijeg počeo pripreme za proljetni dio sezone

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega danas su počeli pripreme za drugi dio sezone Premijer lige BiH.

Klub s Pecare je među prvima startao sa zimskim pripremama i očito je da u Širokom žele biti što spremniji za nastavak sezone. Izabranici Tonija Karačića odradili su danas prvi trening u klupskom kampu Musa-Karačić.

Igrači Širokog su prvo odradili ljekarske preglede, a nakon toga predsjednik kluba Miro Kraljević je održao uvodno govor i zaželio igračima što bolje rezultate, te da ostvare cilj, a to je plasman u Evropu.

Prvi trening odradili su: Miškić, Pehar, Barišić, Kovačić, Hrkać, Nikić, Vištica, Cipetić, Ćorić, Kožul, Marić, Vukoja, Mašić, Stanić, Jurilj, Franjić, Bagarić, Jović, Jurić, Knežević, juniori Lukić i Sesar te Stjepan Radeljić. Nije trenirao povrijeđeni Zlomislić, a opravdano odsutni bili su Matić, Angelov i Enin, koji bi se ekipi trebali priključiti najkasnije do subote.

Široki će prvi dio priprema odraditi u svom kampu, a početkom februara će put Makarske. Trenutno su dogovorene prijateljske utakmice protiv Metkovića, Željezničara, Hajduka II, Šibenika i Tuzle Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.