Postigao peti pogodak u sezoni

Modrić danas oborio rekord u Realu i izjednačio vlastiti rekord u ligama petice

Hrvatski fudbaler Luka Modrić u posljednje vrijeme je uspio da oživi svoju karijeru. 

Nakon što je osvojio Zlatnu loptu za 2018. godinu, Luka je odigrao vrlo slabu sezonu 2018/19, a loše je počeo i ovu novu.

Mladi Valverde ga je skoro potpuno zamijenio u prvoj postavi Reala, ali sudeći po onome što Modrić radi u posljednje vrijeme, čini se da nije rekao posljednju riječ.

Luka je danas bio strijelac sjajnog pogotka za Real u polufinalnom ogledu Superkupa Španije protiv Valencije. Real je susret dobio sa 3:1, a za Modrića je to bio peti pogodak u ovoj sezoni te je na taj način oborio vlastitit rekord u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni vezni fudbaler je također izjednačio svoj rekord kada su u pitanju klubovi iz liga petice jer je još samo u sezoni 2011/12 igrajući za Tottenham uspio da postigne toliko pogodaka u jednoj sezoni.

Obzirom da smo tek u januaru mjesecu, gotovo je evidentno da će Luka do kraja sezone postaviti novi vlastiti rekord. Samo ostaje upitano na kojem broju golova će se zaustaviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.