Kraljevi pobijedili Šišmiše i sada čekaju Atletico Madrid ili Barcelonu

Real Madrid u finalu Superkupa Španije

Kraljevi pobijedili Šišmiše i sada čekaju Atletico Madrid ili Barcelonu

Fudbaleri Real Madrida prvi su finalisti Superkupa Španije. 

Oni su večeras na King Abdullah Sports City stadionu u Keddahu porazili Valenciju sa uvjerljivih 3:1 i bez problema prošli dalje.

Iako je trener Kraljeva Zinedine Zidane u ovom susretu bio lišen usluga brojnih prvotimaca kao što su Gareth Bale, Karim Benzam, Eden Hazard ili Marco Asensio, ipak su oni koji su se našli na terenu posao protiv nezgodne Valencije lako obavili.

Real je sjajno otvorio meč i zahvaljujući maestralnom Toniju Kroosu do pogotka došao već u 15. minuti. Nijemac rijetko kada postiže golove, ali kada postigne, onda su to većinom remek djela.

Real Madrid [1]-0 Valencia - Kroos from r/soccer

Tako je bilo i ovog puta kada je Kroos pogodio direktor iz kornera što je iznenadilo golmana Šišmiša Domenecha.

U 29. minuti zaprijetila je i Valencia, ali udarac Kevina Gameira odlazi preko gola. Samo 10 minuta kasnije Real kažnjava ovaj promašaj i to preko Isca. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu Real nastavlja igrati sigurno. U 60. minuti Kraljevi stvaraju novu šansu i to preko Valverdea, ali njegov udarac odlazi pored gola. Ipak, pet minuta poslije toga gledatelji su vidjeli još jedan fantastičan pogodak na ovom meču, a ovog puta ih je oduševio Hrvat Luka Modrić koji je vanjskim dijelom kopačke pogodio mrežu protivnika. Parejo je u 92. minuti samo uspio ublažiti poraz svog tima i to s bijele tačke. 

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja i Real je upisao sigurnu pobjedu. Kraljevi sada čekaju boljeg iz meča Atletico Madrid - Barcelona. Taj susret na rasporedu je sutra navečer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski Superkup, polufinale:

Real Madrid - Valencia 3:1 (Kroos 15', Isco 39', Modrić 65' - Parejo 92')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ubnt
Auuuuu , kako Real podiže formu ! Pa bez ponajboljih igrača igrali se Valencijom ! Izgleda da Real ima najbolji vezni red na svijetu ! Casemiro , Valverde , Modrić , Kroos , Isco , oporavljeni James ... Roster da ti spadnu gaće !
12 5
Nele.
Prejak je ovaj Real. Barsa se izvukla u prvenstvu.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi