Foto - EPA

Nije mogao da gleda

Potišteni Sir Alex otišao uz vino i čašu u rukama

Midhat Šljivak

Sir Alex Ferguson posmatrao je s tribina meč polufinala EFL Kupa između Manchester Unteda i Manchester Cityja.


Nakon samo 38 minuta ovaj meč je bio već gotov. Građani su vodili sa 3:0 protiv Crvenih đavola, a sve je itekako teško padalo legendarnom Sir Alexu.

Tako je na poluvremenu ovog meča Ferguson odlučio da bude sam. Napustio je svečanu ložu i otišao je u kancelariju koju još uvijek posjeduje na Old Traffordu.

Nije želio nikoga da vidi. Uz njega je samo bila čaša i boca crnog vina, pa je uz vino legendarni Sir Alex pokušao da se smiri.

Ferguson je klupu Uniteda napustio 2013. godine. Oprostio se titulom prvaka, a kako stvari stoje još ćemo dugo čekati da ponovo United vidimo na tronu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.