Nekadašnji fudbaler Cityja: Žao mi je Rashforda, kod nas bi postizao 40 golova po sezoni

Micah Richards sasvim iskren

Nekadašnji fudbaler Cityja: Žao mi je Rashforda, kod nas bi postizao 40 golova po sezoni

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja Micah Richards žali napadača Marcusa Rashforda jer igra za Manchester United. 

Rashford je i ove sezone vjeorvatno jedina svjetla tačka u timu kojeg s klupe predvodi trener Ole Gunnar Solskjaer, ali Richards smatra da bi bio još bolji ako bi igrao za City.

"Žalim Rashforda, jer da igra za City postizao bi 40 golova po sezoni", kazao je nekadašnji defanzivac Građana za Sky Sport i dodao:

"Očigledno je da u kontrama on, Martial, Lingard i James izgledaju dobro. Nekada kontre nisu moguće. Pogledajte vezni red Cityja i poredite s Unitedovim. Kada god gledam United kako igra, to je uvijek na sigurno. Ovako razmišljaju: 'Ne želim danas napraviti grešku'. Pogledajte vezni red Cityja, njihovo prvo razmišljanje je kako gurnuti loptu u napad", poručuje desni bek.

Inače, City je u sinoćnjem duelu polufinala Carling Cupa pobijedio United na Old Traffordu sa 3:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada već govorimo o Richardsu, treba reći da se on penzionisao samo sa 31 godinom jer je imao problema sa koljenom, a najbolje dane proveo je upravo u dresu Cityja kojeg je nosio od 2006. do 2014. godine.

S Građanima je osvojio dvije titule prvaka Englekse, a kasnije nje nastupao za Fiorentinu i Aston Villu gdje je i odlučio reći zbogom fudbalu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinas
Ima tu neke istine,tesko je pokazat kvalitet iz septicke jame
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi