De Bruyne uništo odbranu Uniteda pa poručio: Trebalo nam je 15 minuta da spremimo taktiku za njih

Belgijanac nakon meča

De Bruyne uništo odbranu Uniteda pa poručio: Trebalo nam je 15 minuta da spremimo taktiku za njih

Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su bez problema savladali na gostovanju najvećeg rivala Manchester United sa 3:1 u prvom polufinalnom susretu Carling cupa, a jedan od najboljih na susretu bio je Belgijanac Kevin De Bruyne. 

On je zadavao mnogo problema odbrani Manchester Uniteda koja je sinoć djelovala kao amaterska, a najzaslužiji je za treći gol svog tima iako je zvanični strijelac autogola bio Pereira.

Prije autogola De Bruyne je obrukao defanzivca domaćih Phila Jonesa i šutirao, a nakon odbijenca lopta je pogodila Pereiru i završila u golu.

Pep Guardiola je na toj utakmcii iznenadio Ole Gunnara Solskjaera tako što je izveo formaciju bez napadača te su Bernardo Silva i De Bruyne igrali kao lažne devetke koje su se kretale između napada i veznog reda. Upravo su njih dvojica bli i najbolji na meču.

Belgijanac kaže kako je njegovom timu bilo dovoljno 15 minuta da spremi taktiku za uništavanje Uniteda. To se desilo jutro pred meč.

"Vježbali smo to 15 minuta ovog jutra, to je sve. U ponedjeljak na treningu nismo to vježbali, a ovog jutra jesmo. Ali, to nije taktika koju nismo koristili ranije protiv klubova koji se brane čovjek na čovjeka - Cardiff, United i mislim Barcelona. Dakle, radili smo to nekoliko puta", poručio je on engleskim medijima.

De Bruyne kaže da ovaj dvomeč još nije gotov.

"Nije gotovo jer u ovom takmičenju ne postoji pravilo gola u gostima. Dakle, moguće je da oni postignu dva gola na našem terenu. Ali ipak preferiram da revanš počnemo sa našom prednošću od 3:1 nego s nekim drugim rezultatom, naravno", dodaje on.

Revanš je na rasporedu 29. januara.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti