Pellegrini jasno poručio

"Volio bih s Romom osvojiti deset Scudetta i ostati ovdje do kraja karijere"

Endin Čaušević

Vezni fudbaler Rome, Lorenzo Pellegrini, izjavio je danas da mu je san da ostane u ovom klubu do kraja karijere.

Pellegrini je ponikao u rimskogm klubu, a dvije sezone igrao je u Sassuolo. No, u Romu se vratio na ljeto 2017. godine i poručio je da mu je želja da u ovom klubu završi svoju karijeru.

"Čast mi je kada me neko poredi s Tottijem i De Rossijem jer su oni legende. Volio bih ostati u Romi do kraja karijere, ali vidjet ćemo da li klub to želi također", rekao je Pellegrini i nastavio.

"Za mene bi bilo savršeno da igram samo za Romu do kraja karijere. Ljudi kažu da ovdje jedan Scudetto važi kao deset u nekom drugom klubu, ali ja želim da osvojim deset titula Serije A ako je to ikako moguće".

Pellegrini s Romom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a ove sezone odigrao je 15 mečeva u svim takmičenjima i postigao je jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.