Cristante produžio ugovor s Romom

Nagrađen za dobre igre

Cristante produžio ugovor s Romom

Endin Čaušević

Čelnici Rome ovog januara fokusirali su se da produže ugovore igračima koji su to zaslužili igrama na terenu.

Vučica je jučer saopštila da je Aleksandar Kolarov produžio ugovor do ljeta 2021. godine, a već danas je "pao" novi potpis na Olimpicu. Vjernost klubu produžio je Bryan Cristante koji je u Romu stigao iz Atalante.

Cristante je s Romom produžio ugovor na još godinu dana, odnosno do ljeta 2024. godine. Ovaj 24-godišnji veznjak trenutno je van terena zbog povrede, ali je svojim igrama ove sezone očito zaslužio novi ugovor.

"Presretan sam što sam produžio ugovor. Ovo je klub u kojem želim biti i napredovati. Vjerujem u projekat ovog tima i vjerujem da ćemo biti veoma uspješni", poručio je Cristante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u Romu došao na ljeto 2018. godine na posudbu, a rimski klub je pred početak otkupio njegov ugovor od Atalante za 26 miliona eura. U dresu Rome odigrao je 54 meča i zabio pet golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi