Baskonia nemoćna protiv turskog viceprvaka

Fenerbahce uvjerljiv u Vitoriji, Real kući savladao Žalgiris

Košarkaši istanbulskog Fenerbahcea došli su večeras do nove pobjedu u utakmici 18. kola Eurolige u kojoj su kao gosti savladali Baskoniu rezultatom 79:65. 

Tim Željka Obradovića od početka do kraja kontrolirao je ovu utakmicu u kojoj se nakon pobjede Baska nad Barcelonom očekivao veći otpor domaćeg tima. 

Ipak, Fener koji konačno dolazi do prave forme nije ništa prepuštao slučaju i domaćem timu nije dao nikakvu šansu da uradi nešto više u ovom susretu. Sjajna obrana u prvom poluvremenu Feneru je na poluvremenu omogućila 14 koševa viška i tu prednost turski tim je s lakoćom održao do kraja utakmice. 

Francuski playmaker Leo Westermann bio je najbolji igrač pobjedničkog tima s 21 košem, a dobro ga je pratio Derrick Williams koji je ubacio 16 poena. Shengelia s 21 košem, te Fall s 18 bili su bolji od ostalih kod Baskonie. 

Do pobjede je došao i Real nad Žalgirisom (88:82), doduše ne toliko lako koliko se očekivalo jer su Litvanci dobrim dijelom meča bili itekako ravnopravni protivnici prvaku Španjolske. Thompkins s 20 i Fernandez sa 17 predvodili su madridski tim do pobjede, dok je kod žilavih gostiju najbolji bio Lekavicius s 21 poenom a Walkup je dodao 19. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.