Želi ga Birmingham

Dinamo Gavranovića prodaje u Englesku

Edmir Škorić

Izet Hajrović i Mario Gavranović igrači su koje bi Dinamo najprije trebao prodati ovog ljeta.

Naravno, svi igrači Dinama su imali izuzetnu sezonu i većina ih se povezuje s drugim klubovima. Iako je Dani Olmo u prvom planu, za očekivati je da Dinamo proda i bh. reprezentativca, ali i Gavranovića.

On i Izet imaju velika primanja, a manje su igrali i zato ih se klub želi riješiti. Hajrović godišnje zarađuje 700.000 eura, a Gavranović 800.000 eura.

Što se Izeta tiče, za sada nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru, ali sve je izvjesnije da će Gavranović u Englesku.

Švicarski Blick piše da je Gavranović blizu transfera u drugoligaški Birmingham City. Iako se povezivao s Hajdukom, realna opcija je da Gavranović ode u inostranstvo.

Ono što mu Hajduk nije u mogućnosti dati, Birmingham svakako jest. U tom klubu već nastupa bivši igrač Dinama Ivan Šunjić, s kojim je Gavranović igrao pretprošle sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.