Mundo Deportivo: Nije istina da je Barca poslala samo 10 miliona za Olma

Španski izvori tvrde

Mundo Deportivo: Nije istina da je Barca poslala samo 10 miliona za Olma

Vezni fudbaler Dinamo Zagreba Dani Olmo svakodnevna je tema španskih medija. 

Olmo se ove zime poovezuje sa povratkom u Barcelonu, a mediji su nedavno pisali kako su Katalonci ponudili samo 10 miliona eura Dinamu za ovaj transfer što je svakako premala cifra obzirom da se radi o jednom od najboljih mladih igrača svijeta u ovom momentu.

Ipak, Mundo Deportivo prenosi kako su ovi medijski natpisi netačni već da je Barca poslala ponudu visoku 30 miliona eura. Ipak, Dinamu i to nije bilo dovoljno jer želi 40 za svog dragulja. Upravo je to problem za Barcu koja ne želi dati dodatnih 10 miliona.

Inače, Olmo je Barci tek druga opcija jer je prva vezista Napolija Fabian Ruiz. Radi se o igraču koji je ponikao u Real Betisu ali već godinama i više nego uspješno nosi dres Napolija. Otkupna klauzula mu je 100 miliona eura, ali navodno bi predsjednik italijanskog kluba Aurelio De Laurentiiis pristao da ga proda za 70 ili 80 miliona. Barci je ta cifra previsoka i zato se okrenula Olmu koji je dvije godine mlađi od Riza.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, za Olma je osim Barcelon zainteresovano još nekoliko evropskih velikana i bit će zanimljivo vidjeti gdje će on preći na kraju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Gluposti! Dinamo bi oberučke prihvatio 30 miliona € jer Olmu ističe ugovor za godinu i po...
2 1
premium
U Besiktas ti sine kao nas Ajdin Hasic
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti