Dinamo se na zanimljiv način pokušava riješiti Hajrovića i Gavranovića

Žele osloboditi svoj budžet

Dinamo se na zanimljiv način pokušava riješiti Hajrovića i Gavranovića

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da bi Izet Hajrović ovog januara mogao napustiti zagrebački Dinamo.

Hrvatski mediji objavili su da je engleski Lutton Town pokazao interes za bh. reprezentativca i da ga žele dovesti ovog januara. No, nakon toga Hajrović se oglasio na Instagramu i jasno poručio da je to "lažna vijesti".

Međutim, mediji u Hrvatskoj ne odustaju od toga da se Dinamo želi riješiti Hajrovića, ali i još jednog igrača koji ima visoku platu na Maksimiru.

Hajrović godišnje zagrebački klub košta oko 700.000 eura, a u prvom dijelu sezone se nije naigrao. Nekom minutažom se ne može pohvaliti ni napadač Mario Gavranović koji godišnje u Dinamu zaradi oko 800.000 eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako piše index.hr u Dinamu pokušavaju pronaći dogovor s Hajrovićem i Gavranovićem. Navodno, spremni su čak da ih puste bez obeštećenja ukoliko se pojave klubovi koji žele dovesti u svoje redove navedene igrače.

U Dinamu smatraju da to neće biti problem, a eventualnim odlaskom Hajrovića i Gavranovića budžet tima bi bio znatno olakšan. No, da li će im to upaliti ostaje nam da vidimo do kraja zimskog prelaznog roka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bosanac
U zelju obojica
2 3
Arnel925
Hajrovic dodi u FK Sarajevo cekamo te
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti