Foto: FC Zurich

Bećir Omeragić seli na San Siro

AC Milan za Bosanca plaća devet miliona eura

Midhat Šljivak

AC Milan bi ovog januara mogao postati prava baza igrača iz Bosne i Hercegovine.

Trenutno je član Rossonera Rade Krunić, Zlatan Ibrahimović je porijekom iz BiH, a uskoro bi na San Siro mogao stići i Asmir Begović.

Bh. delegaciji jako brzo će se priključiti i Bećir Omeragić. Talentovani štoper koji će 20. januara proslaviti 18. rođendan dogovorio je transfer u Milan i uskoro će dogovor biti završen.

Njegov sadašnji tim Zurich će inaksirati čak devet miliona eura u ovom transferu, što je svakako sjajna svota za prodaju jednog mladog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Omeragić važi za itekako talentovanog fudbalera. Predviđa mu se velika karijera, a u Italiji sigurno može itekako napredovati.

Za Omeragića je interes također pokazivao i Bournemouth, ali je Milan ovog puta bio brži i završio je posao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.