Rossoneri slavili protiv Cagliarija

Milan pokazao pravo lice, Ibrahimović postigao prvijenac

Edmir Škorić

U susretu 19. kola italijanske Serije A Milan je došao do nove pobjede, pošto je na Sardiniji s 2:0 savladao Cagliari.

Dugo su navijači Milana čekali na jedan ovakav meč svog tima. Rossoneri su na Sardiniji nadigrali Cagliari i nekako rutinski došli do pobjede nad ekipom iz vrha tebele.

Cagliari jeste u rezultatskoj krizi u odnosu na početak sezone, no to ni najmanje ne može da umanji kvalitet Milana koji je danas konačno došao do izražaja.

I u prvom dijelu utakmice Milan je bio znatno bolji od rivala, ali je ostalo 0:0, da bi na otvaranju drugog poluvremen a Leao postigao pogodak za 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rasterećeni Milan do kraja stiže i do 2:0, prvijencem povratnika Zlatana Ibrahimovića u 64. minuti, da bi do kraja meča Zlatanu poništili jedan gol zbog ofsajda.

Nakon ove pobjede Milan dolazi na osmo mjesto sa 25 bodova i vraća se nada da ipak može da do kraja sezone izbori ono što želi - Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.