Građani slavili 6:1

Horor za navijače Aston Ville na Villa Parku!

Fudbaleri Manchester Cityja pregazili su večeras na gostovanju Aston Villu sa 6:1 u okviru 22. kola Premiershipa. 

Građani su u fantastičnoj formi u posljednje vrijeme pa su večeras na Villa Parku ostvarili petu vezanu pobjedu u svim takmičenjima.

Golijadu je otvorio fantastični Riyad Mahrez koji prvi pogodak postiže u 18. minuti. Samo šest minuta poslije toga isti fudbaler ponovo trese mrežu domaćih i bilo je već 0:2.

Muke Aston Ville nisu prošle jer je Aguero već u 28. minuti pogodio za 0:3. Tada se dalo naslutiti da će domaći doživjeti katastrofu Do kraja prvog dijela pogodio je i Gabriel Jess te je bilo 0:4.

Građani se tu nisu zaustavili pa su u drugom dijelu postigli još dva pogotka, a oba su djelo Sergija Aguera. Argentinac je na taj način postao najbolji strani strijelac u historiji Premiershipa te je stigao do četvrtog mjesta vječne liste i izjednačio se sa Frankom Lampardom koji također ima 177 golova u karijeri. Počasni gol na kraju meča za domaće je postigao El-Ghazi s penala.

City se ovom pobjedom popeo na drugu poziciju koju je dugo vremena držao Leicester, ali i dalje ima zaostatak od čak 14 bodova za Liverpoolom i šanse za titulu su jako male. S druge strane, Aston Vila se još uvijek nalazi u opasnoj zoni sa 21 osvojenim bodom poslije 22 kola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 22. kolo:

Aston Villa - Manchester City 1:6

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti