Guzina na radaru Rođenih

FK Velež novog ofanzivca "locirao" u Sarajevu? · Saznajemo

A. Čaušević

Nakon što je pojačao vezni red naredni cilj FK Velež u zimskom prijelaznom roku će biti jačanje ofanzivnog dijela tima. 

"Ako želimo da blub raste iz godine u godinu i moramo težiti svake polusezone nečemu većem", rekao je trener Veleža Feđa Dudić na startu priprema za nastavak sezone.

U Dudićevoj izjavi se da naslutiti kako će Velež tokom pauze dovoditi ciljana pojačanja koja će pojačati konkurenciju u ekipi, donijeti kvalitet i samim tim bolje rezultate.

Rođene su do sada pojačali veznjaci Samir Radovac i Omar Pršeš, dok je potencijalno pojačanje u fazi napada "locirano" u Sarajevu.

Kako SportSport.ba saznaje Velež je zainteresovan za dovođenje ofanzivca FK Sarajevo, Gedeona Guzine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema neslužbenim informacijama 26-godišnjak koji može igrati na više ofanzivnih pozicija bi u Velež mogao stići na posudbu do kraja sezone.

Guzina je u prvom dijelu sezone upisao 13 nastupa uz jedan postignut gol i to u utakmici Kupa BiH. U redove Bordo tima stigao je ljetos iz Mladosti DK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.