Dolazi iz Njemačke

Edvin Cimirotić na probi u Željezničaru

Ekipa Željezničara danas će i zvanično započeti s pripremama za drugi dio sezone.

Na prvom treningu Amaru Osimu će se odazvati gotovo svi igrači, uključujući i najnovije pojačanje Aleksandra Jovanovića koji dolazi iz Južne Koreje, no on neće biti jedino novo ime.

Sa Željezničarom će danas trenirati i 18-godišnji krilni fudbaler Edvin Cimirotić koji je posljednju polusezonu proveo nastupajući za juniore Stuttgarter Kickersa, a u sarajevskom klubu će zapravo boraviti na probnom radu.

U narednim danima Cimirotić će se kroz rad na treninzima pokušati nametnuti treneru Amaru Osimu, a u slučaju da se izbori za ugovor, Željezničar će mu biti treći klub u dosadašnjoj karijeri. Prije epizode u Njemačkoj još je igrao u Švedskoj za U17 selekciju tamošnjeg Orebra.

Prošle godine je, dodajmo i to, upisao i dva nastupa za juniorsku reprezentaciju BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.