Bh. golman zadužio 'jedinicu'

Dres Begovića spreman za SPAL, sada znamo i koji broj će nositi

AC Milan i SPAL će za sat i pol početi susret osmine finala Kupa Italije na San Siro stadionu.

Bit će to prvi meč u historiji Milana da će u svojim redovima imati dva fudalera iz Bosne i Hercegovine. U pitanju su naravno Rade Krunić i Asmir Begović.

Dok čekamo postave, Milan nas je informisao o broju kojeg će na leđima nositi Begović. Bh. čuvar mreže je prije dva dana stigao u Milan i do sada nije bilo poznato koji broj će nositi, ali fotografije iz svlačionice sat i pol prije meča otkrivaju i taj podatak.

Begović je u konkurenciji za susret jer je njegov dres među okačenim u svlačionici, a na leđima istog ispod prezimena stoji broj 1.

Taj broj je odavno slobodan u Milanu obzirom da ga nije nosio ni jedan od tri golmana koja su počela sezone u ovom klubu. Donnarumma nosi 99-ku, njegov stariji brat Antonio 90-ku, a Reina je, dok je bio član kluba, nosio 25-icu.

Begović je tako bio slobodan da uzme broj 1 koji krasi njegova lđa u gotovo cijeloj karijeri.

Nadamo se da će on i naš drugi reprezentativac Rade Krunić početi današnji susret.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, za klub sa San Sira danas bi trebao debitovati i Danac Simon Kjaer koji je zadužio broj 24.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.