Intervju za zvaničnu stranicu Milana: Begović govorio o Donnarummi, Kruniću, Ibrahimoviću...

Novo pojačanje Rossonera

Intervju za zvaničnu stranicu Milana: Begović govorio o Donnarummi, Kruniću, Ibrahimoviću...

Bosanskohercegovački golman Asmir Begović od jučer je i zvanično novi golman Milana. 

Dan nakon potpisa govorio je za klupsku stranicu te se tom prilikom dotakao brojnih tema. Donnarumma, Krunić, Ibrahimović... samo su neke od njih.

Za početak je govorio o svojim prednostima.

"Koje su moje prednosti? Iskustvo, čvrstina i pouzdanost. Dobar sam golman", započeo je Begović.

"Velik sam i ponekad se naljutim prelako, ali generalno gledajući solidan sam u svemu. Ja sam normalan, jednostavan momak koji voli mnogo raditi. Volim svoju porodicu, svoje suputnike i želim biti dio ovog tima. Želim pobjeđivati".

Zašto je izabrao Milan?

"Izabrao sma Milan zato što je to veliki izazov za mene. To je jedan od najvećih klubova na svijetu sa fantastčnom historijom i nevjerovatnim navijačima. Ovdje naravno postoji mogo pritiska, ali radi se o klubu sa velikim ambicijama. Želio sam doći ovdje".

"Mnogo je legendi Milana koje me inspirišu. Dida, Abbiati, Amelia, koje pratim mnogo godina... A tu su i neki nevjerovatni igrači: Maldini, Shevchenko, Pirlo i mnogi drugi šampioni".

Bio je spreman za nove izazove...

"Proveo sam mnogo vremena u Engleskoj i bio sam spreman za nove izazove u drugim zemljama. Vrlo sam uzbuđen, jedva čekam da počnem".

Donnarumma?

"Mislim da je on najbolji mladi golman na svijetu. Spreman sam mu pomoći i takmičiti se s njim."

"Naravno, u svakom slučaju želim pomoći timu. Čast mi je biti ovdje i zauzeti mjesto umjesto Pepea Reine koji je fantastičan golman i osoba. Znam šta u Milanu očekuju od mene."

"Šta mogu donijeti Donnarummi? Ne mislim da mogu mnogo jer je on već sada jedan od najboljih golmana svijeta, ali možda postoje situacije u kojima mu mogu pomoći svojim iskustvom. Mislim da ga mogu motivisati da na svakom treningu da sve od sebe".

Na zvaničnoj stranici Milana kažu kako je Begović možda i najpoznatiji po pogotku kojeg je postigao još u vrijeme dok je igrao za Stoke.

"Bilo je to nevjerovatno. Bio sam iznenađen, nisam očekivao da ću postići takav pogodak. Bio je to magiđan trenutak, uvijek ću ga se sjećati", kazao je Begović.

Želje poslije karijere?

"Kao prvo nadam se da ću igrati još mnogo godina i da će me zdravlje poslužiti. Nakon fudbala ne znam šta ću raditi. Otvoren sam za svaku opciju, vidjet ćemo kad bude vrijeme za to".

Naravno, upitan je i o Zlatanu Ibrahimoviću:

"Meni mnogo znači što ću igrati s njim, nevjerovatan je igrač, nevjerovatna osoba i pravi lider. Može napraviti veliku razliku, želim učiti od njega i shvatiti kako on to sve radi. Nadam se da ću napredovati radeći s njim."

Begović će u novom klubu igrati i sa povremenim reprezentativnim kolegom Radetom Krunićem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razgovarao sam s njim kada je potpisao za Milan, pitao sam ga kakav je osjećaj. On mi je rekao da je ovaj klub fantastičan. Za mene to nije bilo iznenađenje. On je sjajan igrač i fantastična osoba. Radujem se što ćemo trenirati skupa.", kazao je na kraju naš proslavljeni golman.

Inače, Begović bi u konkurenciji za debi mogao biti već sutra kada Milan u okviru osmine finala Kupa Italije dočekuje SPAL. Prvi golman Gianluigi Donnarumma je povrijeđen, ali Italijani prenose kako to ne znači da će Begović stati na gol jer do sada nije odradio ni jedan trening s timom. Umjesto toga golman bi trebao biti Antonio Donnarumma, Gigijev stariji brat.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Begovicu sretno cekamo te u dresu BiH
5 1
Bhf111
Sretnoo legendo
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi