Sjajno drugo poluvrijeme Tuzlaka

OKK Sloboda u drugom poluvremenu razbila Helios

Košarkaši OKK Sloboda večeras su u okviru 16. kola ABA 2 lige sjajnom izvedbom, posbeno u drugom poluvremenu, savladali slovenački KK Helios rezultatom 101:83. 

Prvi dio ove utakmice nije naslućivao koji će se scenarij odvijati do kraja ove utakmice. Helios je bio potpuno ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu koje je završilo u potpunom egalu rezultatom 41:41. 

U drugom poluvremenu kao da su iz svlačionica istrčale neke druge momčadi. Sloboda je fantastičnom napadačkom košarkom te povezanim koncima u obrani potpuno otpuhala košarkaše Heliosa s parketa dvorane Mejdan. Dovoljan dokaz toj tvrdnji je 60 poena koje su Tuzlaci uspjeli ubaciti šokiranim Slovencima. Na kraju je Sloboda opet kod kuće opet uspjela prebaciti 100 poena i ostaviti zadovoljnu publiku koja je pljeskom ispratila svoje ljubimce. 

U sjajno izbalansiranom napadu domaćeg tima čak pet košarkaša imalo je dvoznamenkast košgeterski učinak. Prednjačio je Tomašević koji je zabio 23 poena, Čampara je dodao 19, a Gregg 17 koševa. Ne treba smetnuti ni učinke Rikića i Grubora koji su zabili 16, odnosno 14 koševa. 

Mahković je za Helios zabio 17 koševa, dok je Radovičić zabio 14 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

OKK Sloboda: Andelija, Gregg 17, Jakupović, Janjić 2, Dedajić, Čampara 19, Tomašević 23, McKnight 5, Manjgafić 5, Rikić 16, Omerović, Grubor 14

KK Helios: Konjević 12, Šikanić, Radovičić 14, Prepelič, Pelko 9, Bratec 3, Oman 10, Šantelj 5, Mahkovič 17, Hirschmann 3, Florevus 10, Strel

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.