Tijesan poraz OKK Sloboda na Gripama
Splićani su uspjeli slaviti u neizvjesnoj završnici (foto: KK Split)

Tuzlaci poklekli u finišu meča

Tijesan poraz OKK Sloboda na Gripama

Košarkaši OKK Sloboda večeras su u neizvjesnoj završnici utakmice 15. kola ABA 2 lige na Gripama poraženi od KK Split rezultatom 69:63.

Izrazito tvrda, obrambeno na visokoj razini, a slobodno možemo reći i na momente negledljiva košarka s izrazito malim brojem koševa viđena je u prvom poluvremenu ove utakmice. U takvom odnosu snaga nešto bolje su se snašli Tuzlaci koji su na poluvrijeme otišli s košem prednosti. 

Proigrao je Split u nastavku, konačno su domaći košarkaši namjestili domaće sprave i treći period su domaći košarkaši dobili s 24:16. Kad se činilo da je Split već tada konačno slomio otpor Tuzlaka, igrači Damira Mulaomerovića zaigrali su opet čvrstu obranu i na nešto manje od 4 minute do kraja opet stigli do prednosti 60:59.

Ipak, snage da se ovaj me završi u svoju korist, Tuzlaci nisu imali mada se u pojedinim momentima ekipa Splita nudila Slobodi no bodovi su ostali na kultnim Gripama. 

Kedžo s 19 poena najzaslužniji je za pobjedu Splita, dok su Amerikanci Morris (14) i Washington (13) dali značajan obol ovoj pobjedi. Janjić je s 15 poena bio najbolji kod Slobode, dok su McKnight i Rikić zabili po 11 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Split: Washington 13, Rebić 4, Kedžo 19, Gabrić 5, Runjić, Šarić, Bajo 8, Kovačević, Vrgoč 2, Morris 14, Vranković 4

OKK Sloboda: Andelija, Gregg 8, Jakupović, Janjić 15, Dedajić, Čampara 10, Krajinić, McKnight 11, Omerović, Grubor 4

Top Komentari

pero98
Bravo Split.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi