Sloboda u Mejdanu brojala do 143!

Uvjerljiva pobjeda Tuzlaka nad Vogošćom

Sloboda u Mejdanu brojala do 143!

E. Škorić, foto: E. Dindić

Košarkaši Slobode u Mejdanu su ostvarili nevjerovatnu pobjedu protiv Vogošće u 14. kolu Premijer lige. Slavili su rezultatom 143:78.

Momčad bivšeg selektora BiH Damira Mulaomerovića odigrala je partiju sezone i zatrpala koš gostiju iz Vogošće, upisavši osmu pobjedu što će Tuzlake zadržati na petoj poziciji. Vogošća je ostala na dnu sa svih 14 poraza.

Sloboda je veliku ulogu favorita opravdala već nakon prve dionice kada je vodila 36:19, a na poluvremenu je bilo 78:37.

Rasterećeno su domaći odigrali u drugom poluvremenu, svjesni da je pobjeda već upisana, te da slabašni roster gostiju nema snage da se rezultatski primakne ili napravi neko čudo.

Jasmin Jakupović je ubacio 25 oena uz po pet skokva i asistencija u pobjedi Slobode, dok je Fahrudin Manjgafić ubacio 22 poena. Walther Denzel Gregg je ubacio 18 uz pet skokova, Haris Dedajić 20 uz čak 20 asistencija, dok je Nedim Omerović ubacio također 20 uz osam skokova i šest asistencija.

U sastavu Vogošće Jai Williams je ubacio 21 poen uz sedam skokova, po 19 su dodali Mujo Tuljković i Donald James Campbell, koji je imao i sedam asistencija.

Sloboda - Vogošća 143:78 (36:19, 42:18, 30:20, 35:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Walther D. Gregg 18, Mcknight 15, Dedajić 20, Manjgafić 22, Tomašević 7, Anđelija 4, Jakupović 25, Čampara, Rikić, Grubor, Omerović 20, Krajinić 12.

Vogošća: Campbell 19, Ćatić 2, Tuljković 19, Williams 21, Čelik 8, Huseinović 2, Ovčina 3, Halilović 4, Janjoš, Selimović, Ed. Halilović.

Top Komentari

Zoilomas
Daj ba igra Juve Roma,, gdje je prenos!!?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi