Na transfer listi

Canu se toliko ide iz Juventusa da će prekršiti dato obećanje

Admin Čaušević

Među igračima na koje u Juventusu ne računaju nalazi se Emre Can. Nijemac nije prijavljen za mečeve Lige prvaka, dok ga Maurizio Sarri i u prvenstvu rijetko koristi. 

Na Canovom povratku u Premiership insistira Carlo Ancelotti koji je nedavno preuzeo Everton i na zadovoljstvo Fabija Paraticija pregovori idu željenim tokom.

Gazzetta dello Sport piše kako je Everton za Nijemca poslao ponudu koja se ne odbija i važna je prilika da ponovo igra u kontinuitetu te zasluži dres reprezentacije Njemačke pred Evropsko prvenstvo.

Can je u prošlosti obećao navijačima Liverpoola da nikad neće obući dres Evertona zbog čega pregovori idu umjerenim tokom, ali su na pravom putu da budu i završeni pozitivno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj 26-godišnjak je za Juventus vezan do 2022. godine te ima platu od 5 milona eura godišnje, ista visina plate za Karamele neće predstavljati problem.

Juventus je ljetos Evertonu prodao Moisea Keana za 30 miliona eura, a Gazzetta navodi da se i ovom slučaju radi o sličnom iznosu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.