FOTO: EPA

Utakmice Premier lige

Nevjerovatan preokret Wolvesa, Arsenal i Manchester City kiksali na domaćem terenu

Esmer Oštraković

Odigrano je šest utakmica 23. kola Premier lige, u kojima je viđeno nekoliko jako zanimljivih rezultata.

Manchester City je kiksao na domaćem terenu protiv Crystal Palacea. Gosti su preko Cenka Tosuna došli u vodstvo, ali nisu uspjeli izdržati do kraja.

Naime, gosti su imali vodstvo do 82. minute kada je Sergio Aguero pogodio za poravnanje, a isti igrač je u 87. minuti donio preokret Manchester Cityju. Ipak, konačan rezultat postavio je Fernandinho koji je u sudijskoj nadoknadi postigao autogol.

Brighton i Aston Villa su podijelili bodove. Trossard je u 38. minuti doveo Brighton u vodstvo, ali je Jack Grealish postavio konačan rezultat 15 minuta prije kraja utakmice.

West Ham i Everton su također odigrali 1:1. Oba gola viđena su u prvom poluvremenu i to u roku od četiri minute. Diop je u 40. minuti doveo West Ham u vodstvo, a Calvert-Lewin je donio bod Evertonu.

Ekipa Norwicha upisala je jako važnu pobjedu u borbi za opstanak na domaćem terenu protiv Bournemoutha. Gol odluke postigao je Pukki i to sa bijele tačke.

Veliki preokret napravila je ekipa Wolverhamptona na gostovanju kod Southamptona. Bednarek je doveo domaće u vodstvo u 15. minuti, a Long je u 35. minuti pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Preokret Wolvesa pokrenuo je Neto golom u 53. minuti. Izjednačenje je u 65. minuti donio Jimenez golom sa bijele tačke, a isti igrač je u 76. minuti pogodio za potpuni preokret Wolverhamptona.

Arsenal je napravio novi kiks na domaćem terenu. Ekipa Mikela Artete prokockala je pobjedu protiv Sheffielda. Martinelli je doveo Arsenal u vodstvo u 45. minuti, ali Fleck je golom u 83. minuti donio bod gostima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.