Iznenađujući transfer na pomolu

Čataković se pridružuje Mujakiću?

Admin Čaušević

Kao da su u Hajduku odlučili da primjene recept Dinama jer u zagrebačkom klubu već godinama s dosta uspjeha igraju bh. fudbaleri. 

Nakon što se Hajduku priključio Nihad Mujakić njegovim stopama bi mogao i krenuti Hamza Čataković, talentovani bh. napadač koji već nekoliko godina s dosta uspjeha u Slovačkoj.

Prema pisanju hrvatskih medija 23-godišnji Čataković je prva opcija za Splićane jer se zbog svoje konstitucije savršeno uklapa u zamisli trenera Bijelih, Igora Tudora.

Transfer još uvijek nije dogovoren jer Hajduk tek treba pronaći zajednički jezik s Trenčinom okom modleta otkupa ugovora, odnosno odštete ili postotka budućeg transfera, navode 24sata.hr.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Interesantno, izdanak akademije FK Sarajevo je prije nekoliko dana produžio ugovor s Trenčinom do ljeta 2021. godine pa će Hajduk za njegovo angažovanje morati platiti određenu sumu novca.

Inače, Čataković je na 85 odigranih utakmica u Slovačkoj zabio 35 golova. U ovoj sezoni protivničke mreže je tresao pet puta uz isti toliki broj asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.