Navodno je sve dogovoreno

Real Madrid šalje beka u Bayern?

Španski mediji danas saopštavaju da je Realov Alvaro Odriazola spreman za transfer u Bayern.

Španskog defanzivca nema u ekipi Real Madrida za meč Kupa Kralja sa Unionstas de Salamancom, a mnogi vjeruju da je to zbog toga što se Odriozola sprema za odlazak u Bayern.

On bi navodno u Bayern trebao stići na posudbu - do kraja sezone.

24-godišnji desni bek se povezivao i sa Sevillom i Ahtletic Bilbaom, ali sada španski radio COPE izvještava da je Bayern uspio realizovati transfer.

Bayern se već neko vrijeme povezuje sa nekolicinom dokazanih igrača u potrazi za novim desnim bekom, ali se sada špekuliše da će Bavarci potragu ipak nastaviti na ljeto, te da će Odriozola biti privremeno rješenje.

U dogovor između dva kluba navodno nije uključena opcija otkupa ugovor s obzirom da Zinedine Zidane još nije donio konačnu odluku po pitanju Odrizoline budućnosti.

On je u Real Madrid stigao iz Real Sociedada 2018. godine za 30 miliona eura. Prošle sezone je Odriozola bio prvi izbor kada je trebalo zamijeniti Carvajala, pa je upisao 22 nastupa u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, ove sezone je sitacuija za njega drugačija s obzirom da Caravajal nema problema s povredama, a da je tu i Eder Militao.

Tako je Odriozola ove sezone upisao samo četiri nastupa za Real u La Ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.