I dalje jure rekord Arsenala

Liverpool postao tek peti engleski klub s 40+ uzastopnih mečeva bez poraza

Edmir Škorić

Redsi su protiv Wolverhamptona u četvrtak slavili s 2:1 i tako su došli do broja od 40 mečeva bez poraza u Premier ligi.

Liverpool je u prethodnih 40 mečeva upisao 35 pobjeda uz pet remija i tako je postao peti engleski tim koji je vezao 40 i više ligaških mečeva bez poraza.

Nottingham Forest je u sezoni 1977/78 imao seriju od 42 utakmice bez poraza, Arsenal u sezoni 2003/04 čak 49, Chelsea je u sezoni 2004/05 imao 40 mečeva bez poraza i prije Liverpoola je Huddersfield Town u sezoni 2010/11 vezao 43 meča bez poraza.

Arsenalov rekord od 49 mečeva bez poraza izgledao je kao nedostižan, ali Liverpool je sve bliže tome. Naredni meč ovaj tim igra za pet dana u gostima kod West Hama i ima priliku da produži impresivnu seriju.

U aktuelnoj sezoni Premier lige momčad Jurgena Kloppa je osvojila 67 bodova i nakon 23 meča ima 22 pobjede i tek jedan remi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.