Klopp zaboravio koliko Liverpool "bježi" Cityju

Ne misli o tome

Klopp zaboravio koliko Liverpool "bježi" Cityju

E. Škorić

Jurgen Klopp priznaje da je pitao druge koliko je Liverpool ispred drugoplasiranog na tabeli.

Pitanje je vremena kada će Liverpool i zvanično postati prvak Engleske. Redsi ove sezone prave čuda i nakon pobjede na gostovanju kod Wolverhamptona (2:1) imaju 16 bodova više od Manchester Cityja i uz to utakmicu manje.

Dakle, teško je očekivati da se desi jedno od najvećih nogometnih čuda, pa da Liverpool ispusti titulu, a Klopp od silnih utakmica više ne zna ni koliko njegov tim ima prednosti na tabeli.

"Morao sam nekoga da pitam koliko smo u prednosti i to je istina. Zaista sam zaboravio tokom sedmice razliku jer je veliki broj mečeva i ne razmišljam o tim stvarima. Želim samo da pobjeđujemo utakmice i imamo isti cilj još od dana kaa sam stigao ovdje prije nekoliko godina. Osjećamo naravno pritisak i sve to, ali ne mislim o ničemu. To je nogomet", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Često me pitaju da li je ove sezone pritisak veći nego u prošloj sezoni, ali stvarno ne mislim o tome. Idemo od utakmice do utakmiec sa željom da svaku pobijedimo, a ove sezone to često radimo", dodaje Nijemac.

Liverpool za pet dana gostuje West Hamu u zaostalom meču i ima priliku da dodatno poveća prednost nad Cityjem.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi