Liverpoolu u Engleskoj nema ravnog: Hrabri Vukovi pokazali zube, ali Redsi su jednostavno prejaki

Odličan meč na Molineaux stadionu

Liverpoolu u Engleskoj nema ravnog: Hrabri Vukovi pokazali zube, ali Redsi su jednostavno prejaki

A. Čaušević

Posljednji susret 24. kola Premiershipa na Molienaux stadionu odigrali su Wolverhampton i Liverpool. Odličan meč okončan je pobjedom gostiju 1:2.

Utakmica za goste nije mogla početi bolje jer su poveli već u 8. minuti. Nakon ubačaja Alexandrea-Arnolda iz kornera pogodio je Henderson. Gostujućem kapitenu je to bio prvi prvenstveni gol glavom.

Motivisani Vukovi su stvari na početak mogli vratiti tri minute kasnije kada je Doherty iz dobre pozicije šutirao pored gola. U 19. minuti dobru priliku je imao i Salah, ali je domaća odbrana reagovala pravovremeno.

U 32. minuti Juergen Klopp je bio primoran da zbog povrede izmjeni Manea što je značajno utjecalo na igru Redsa u nastavku utakmice. Priliku da debituje u Premiershipu dobio je Minamino.

Nastavak je počeo novom odličnom šansom za Salaha, ovaj put Egipćanin je šutirao u okvir, ali ga je Rui Patricio spriječio da postigne gol.

U 51. minuti zasluženo izjednačenje Wolverhamptona. Poslije brze akcije i lijepog centaršuta Traorea udarcem glavom je mrežu gostiju zatresao Jimenez. Bio je to prvi gol kojeg su Redsi primili u 2020. godini.

Ostatak meča je protekao u otvorenoj igri s obje strane. Domaći su preko Traorea i Jimeneza mogli doći i do preokreta, ali je Alisson u 65. i 68. minuti odbranio njihove udarce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nisu ni Redsi ostali nedorečeni, tačnije u finišu meča zabili su za pobjedu. U 84. minuti jedna lopta je stigla do Firmina koji vara Patricija za 1:2 i tako pogađa za čak 22. trijumf u ovoj sezoni te ujedno +16 u odnosu na drugoplasirani Manchester City.

S ovom pobjedom tim s Anfield Roada je niz bez poraza produžio na 40 utakmica čime se izjednačio s učinkom Chelseaja u periodu od oktobra 2004. do novembra 2005. godine. Rekorder je Arsenal koji nije izgubio 49 utakmica.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Šteta Wolverhampton je dobro igrao, zaslužili su barem bod
9 9
leader_of_wolves
Neka smo trn u oku svima, nek svi pricaju protiv nas, tako je to kad ti ide odlicno! Leaderpool YNWA!!!
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi