Španac uskoro potpisuje za Leipzig

Koliko će i kako Dinamo zaraditi od transfera Danija Olma?

Sjajne igre Danija Olma u dresu zagrebačkog Dinama nisu prošle neopaženo. Privukao je mladi Španac pažnju mnoštva evropskih velikana na sebe, a uspio je zaraditi i poziv, pa potom i debi za A reprezentaciju Španije.

Nema ko se od evropskih velikana nije povezivao sa transferom Danija Olma, ali na kraju je izbor pao na njemački Leizpig.

Danas je veznjak otputovao za Njemačku, a nakon što prođe ljekarske preglede i zvanično će postati novi igrač Leipziga.

Već danima se piše kako će Olmom transfer biti najveći "izlazni" transfer Dinama svih vremena. Međutim, tek kada se, i ako se, aktiviraju bonusi.

24sata.hr piše da će prvobitno Leipzig Dinamu platiti 19 miliona eura za Olmov potpis, a da bi Modri od njegovog transfera u konačnici mogli zaraditi 30 do 40 miliona eura, kada se saberu mogući bonusi.

Za svaki plasman Leizpiga u grupnu fazu Lige prvaka u naredne tri godine Dinamu će biti isplaćeno dva miliona eura (ukupno je, dakle, moguće šest miliona), za svaku osvojenu titulu prvaka Njemačke u istom periodu također dva miliona eura, a za svakih 15 nastupa Danija Olma za Leipzig (minimalno po 46 minuta) Dinamo će dobiti miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Također, Dinamo će imati i 20% od potencijalnog narednog transfera mladog Katalonca.

Inače, za sada su najveći Dinamovi transferi prodaja Pjace Juventusu za 23 miliona eura i Modrića Tottenhamu za 21 milion.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.