Olmo na oproštaju od Dinama pustio suzu, te imao molbu za bivše saigrače

Odlazi u Leipzig

Olmo na oproštaju od Dinama pustio suzu, te imao molbu za bivše saigrače

S. Mlaćo

Konačno je završena saga oko Danija Olma.

Zagrebački tim je dogovorio transfer 21-godišnjeg španskog fudbalera sa Leipzigom, a ovo će biti najbolji posao u historiji Modrih.

Njemački klub će za Olma platiti 30 miliona eura, te će tako Španac postati najskuplji fudbaler u historiji prvaka Hrvatske, ali ova cifra može dodatno i narasti.

U proteklom periodu ovaj mladi nogomeaš se povezivao sa velikim brojem klubova, no mnogi vjeruju da je napravio pravi potez u svojoj karijeri.

Olmo je do zadnjeg dana obaveze u Dinamu obavljao profesionalno i iz zagrebačkog kluba imaju samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na rastanku od bivših saigrača je čak i plakao.

"Kada je dobio potvrdu iz Leipziga prvo je obavijestio trenera Bjelicu, s kojim je održao 20-minutni sastanak. Zatim kapetana Arijana Ademija, koji je pak obavijestio ostale igrače. Okupili su se u hotelu svi. Olmo, u suzama, uspio je samo reći "Ekipa, napravili smo čudo u protekle dvije godine. Nemojte me samo snimati, jako mi je teško". Od suza, nije više rekao. Kod suigrača koji su ga redom pozdravljali bilo je također suza u očima", prenose mediji u komšiluku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Leipzig najbolju transfer politiku vodi u Njemackoj, ako ne i u Europi
12 4
United_HZ
Dinamo je jedini u regionu koji obrće pare na transferima, svaka im čast, dok je kod nas vrhunac kad igrača prodaš za milion
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi