Foto - EPA

Danac seli u Inter

Dogovoren transfer Christiana Eriksena

Midhat Šljivak

Christian Eriksen novi je igrač Intera.

Nerazzurri su danas dogovorili sve detalje sa Tottenhamom oko transfera sjajnog danskog fudbalera i on će postati novi član tima sa Giuseppe Meazze.

Dugo su strajali pregovori između dvije strane. Danas je međutim sve uspješno završeno i očekuje se službena potvrda transfera ovog veznjaka.

Inter će Tottenhamu za usluge 28-godišnjeg fudbalera isplatiti 20 miliona eura, što je sasvim pristojna cifra jer bi Eriksen narednog ljeta otišao kao slobodan igrač.

Eriksen će u Italiju vjerovatno stići u ponedjeljak, te će nakon ljekarskih pregleda potpisati višegodišnji ugovor sa milanskim timom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danski fudbaler je u prethodnih šest i po sezona nosio dres Spursa. Odigrao je 304 utakmice i postigao je 69 golova.

Ranije je Eriksen još nosio dres Ajaxa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.