Barcelona je zakasnila, transfer Christiana Eriksena je "završena stvar"

Barcelona je zakasnila, transfer Christiana Eriksena je "završena stvar"

Već neko vrijeme se špekuliše o transferu Tottenhamovog veznjaka Christiana Eriksena u Inter, a sada stižu informacije da je posao konačno dogovoren.

Poporilično dugotrajni pregovori su, navodno, urodili plodom jučer, a kako bi proslavili uspješno obavljen posao čelnici Intera Beppe Marotta i Piero Ausilio su sinoć u Milanu večerali sa posrednicima - Frankom Trimbolijem i Paolom Busardom.

Eriksenov ugovor sa Spursima ističe u junu, tako da je on bio slobodan već dogovoriti lične uslove sa Interom. Navodno je Inter odlučio sa Eriksenom potpisati ugovor do 2024. godine, vrijedan osam miliona eura (+bonusi) po sezoni.

Iako je Tottenham rizikovao da Eriksen na ljeto bez naknade napusti klub kao slobodan igrač, Pijetlovi su ipak insistirali da cijeni od 20 miliona eura za njegov transfer.

Inter je na kraju popustio i pristao platiti 18 miliona eura za Erkisenov potpis uz dodatna dva miliona eura kroz bonuse. Inače, ovakve informacije donose Sportitalia, Gazzetta dello Sport, Calciomercato.com i još brojni italijanski mediji.

Svakako treba istaći da se sada pojavuljuju informacije da se Barcelona u zadnji čas zainteresovala i počela raspitivati o Erkisenu, ali je, očigledno, zakasnila. Također, bilo je tvrdnji i da je Barcelona uputila ponudu, ali se navodno Eriksen obavezao na potpisivanje ugovora sa Interom još prije dvije sedmice.

Mnogi u priči o Barceloninoj ponudi vide i način da prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy natjera Inter da plati više za Eriksenov transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji tvrde i da su već zakazani Eriksenovi ljekarski pregledi u Milanu, te da će se isti obaviti u ponedjeljak.

Čini se da ćemo Danca jako brzo vidjeti u crno-plavom dresu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kimi.R.
Beppe Marotta pravi odlične stvari kao što je radio dok je bio u Juventusu. Izgleda pametan lik ali vidjet će mo kako će se snaći u Interu iz Milana
5 1
Mele
Danac je jedan od najboljih veznjakana svojoj poziciji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi