Imali pravo da prijave četiri stranca

Al-Ahli nije prijavio Elvisa Sarića za azijsku Ligu prvaka

Edmir Škorić

Al-Ahli, tim iz Saudijske Arabije, morao je prijaviti četvoricu stranaca za nastupe u azijskoj Ligi prvaka ove godine, ali nije bilo mjesta za Elvisa Sarića.

Tako će Sarić, koji igra za bh. reprezentaciju, propustiti mečeve azijske verzije Lige prvaka, dok su strani igrači koje je klub iz Džede prijavio za ovo takmičenje Sirijac Al Somah, Brazilac Josef de Souza, Alžirac Youec Belaili i Nijemac Marko Marin.

Brazilac Lucas Lima i reprezentativac Zelenortskih ostvra Djaniny također nisu našli svoje mjesto na spisku, baš kao ni Sarić.

Bivši igrač Sarajeva igrat će samo utakmice u domaćim prvenstvima, a vidjet ćemo hoće li ga ova odluka kluba potaknuti na odlazak.

29-godišnji vezista je u ovoj sezoni odigrao ukupno 15 mečeva za svoj tim, ali nije postizao golove niti upisivao asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.