Građani izbacili Fulham u FA Cupu

Manchester City ismijavaju zbog tribina Etihada na meču s Fulhamom

Admin Čaušević

Manchester City je godinama tavorio u nižim ligama engleskog fudbal, ali dolaskom Abu Dhabi United grupe Građani su postali jedan od najboljih svjetskih timova. 

Međutim, bez obzira koliko ulažu novca na nove igrače i osvajaju trofeje još uvijek ne mogu kupiti navijače, barem ne u Manchesteru.

Građani rijetko kad uspiju napunit stadion Etihad, a zbog fotografije sa današnje utakmice FA Cupa protiv Fulhama mnogi na društvenim mrežama ismijavaju aktuelnog prvaka Engleske.

Treći sprat na centralnoj tribini je bio potpuno prazan, dok je i na tribini iza gola gdje inače budu smješteni gostujući navijači također bilo dosta slobodnih mjesta.

Ove fotografije se na neki način čine nestvarnim u periodu kada City doživljava vrhunac slave jer navijači nisu plaho zaintereosvani za dolazak na utakmice.

Inače, Građani su se s Fulhamom obračunali bez većih problema. Bilo je 4:0, a utakmica je praktično bila gotova u šestoj minuti kada je Tim Ream dobio crveni karton, a Ilkay Gundogan penal pretvorio u gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.