Manchester City prvi do 100 golova u sezoni!

Sedmu sezonu zaredom daju 100+ golova

Manchester City prvi do 100 golova u sezoni!

E. Škorić

Računajući samo Lige petice, Manchester City je prvi tim koji je uspio da postigne 100 golova u svim takmičenjima ove sezone.

Iako je već sada jasno da City neće odbraniti titulu u Premier ligi, Građani se mogu pohvaliti s nevjerovatnih 100 golova na polovici sezone.

S današnja dva Fulhamu u FA Kupu, izabranici Pepa Guardiole postali su prvi koji su došli do trocifrenog broja pogodaka.

Zanimljivo da je ovo sedma uzastopna sezona u kojoj City postiže najmanje 100 golova, postavši tako prvi tim koji je to uspio u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je Manchester United pod Sir Alexom Fergusonom imao niz od devet sezona sa 100+ pogodaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes3000
Prvi ljudi sa 7 u Engleskoj a United 9 pa haj ti budi dobar
7 1
Mele
Svi mogu da cestitaju Kloppu i njegovim igracima....Ova sezona je zavrsena sto se prvog mjesta tice...Uzeo sam 2200 eurica iz kladionece, vec ispalcuju .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi