Poker Građana protiv Fulhama

Manchester City u petom kolu FA cupa

Poker Građana protiv Fulhama

Admin Čaušević

Visokom pobjedom nad Fulhamom Manchester City se plasirao u peto kolo FA Cupa. Na stadionu Etihad je bilo 4:0. 

Jedan od ključnih detalja na susret desio se već u 6. minuti kada je direktan crveni karton zbog povlačenja dobio gostujući fudbaler Ream. Pitanje pobjednika je odlučeno u narednih 15-ak minuta.

Prilikom crvenog kartona dosuđen je i penal za Građane kojeg je uspješno realizovao Gundogan. U 19. minuti Bernardo Silva pogađa za 2:0.

Nastavak je donio dvije lopte u mreži gostiju, oba puta strijelac je bio Gabrijel Jesus. Brazilac je prvi put Rodaka matirao u 72. minuti, a drugi tri minute kasnije.

Inače, susret je protekao u potpunoj domaniciji Ctiyja bez obzira što je Pep Guardiola u ovom meču odmarao neke od najvećih zvijezda poput Aguera i De Bruynea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi