Felicia Sonmez se našla u centru pažnje

Washington Post suspendovao novinarku zbog gnusne objave na Twitteru nakon smrti Kobeja Bryanta

Endin Čaušević

Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant poginuo je jučer u helikopterskoj nesreći koja se desila u blizini Los Angelesa.

Vijest o pogibiji jednog od najboljih košarkaša svih vremena je uzdrmala sportsku javnost. Potvrđeno je da je pored Bryanta u ovoj nesreći stradalo još osam osoba među kojima je bila i njegova 19-godišnja kćerka Gianna.

Mnoge poznate ličnosti su se putem društvenih mreža oprostile od Bryanta i nadali su se da je riješ samo o nekoj lošoj šali. No, kada je policija potvrdila da je 41-godišnji Bryant poginuo nastao je haos na društvenim mrežama.

Ipak, i pored svih tih emotivnih poruka bilo je i onih koji su iskoristili priliku da pokušaju blatiti Bryanta. Jedna od njih je i novinarka Washington Posta Felicia Sonmez koja je podijelila priču iz 2016. godine kada je Bryant bio optužen za silovanje koje se navodno desilo 2003. godine.

U opisu vijesti koju je podijelila na Twitteru još je napisala "Uznemirujući Bryantov slučaj silovanja. DNA dokazi, priča žrtve i pola priznanja".

Ovo je naišlo na nevjerovatne osude javnosti jer su mnogi poručili da nije bio trenutak za takvu gnusnu objavu. Dobila je čak i prijetnje smrću što je ovu novinarku posebno šokiralo.

No, da je ona pogriješila s onim što je uradila pokazalo je i uredništvo Washington Posta. Oni su odmah suspendovali ovu novinarku do daljeg i postoji velika mogućnost da će ona ostati bez posla.

Podsjećamo, 2003. godine 19-godišnja djevojka optužila je Bryanta da ju je silovao u hotelu, ali su optužbe odbačene.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.