Radi se na sitnim detaljima

Inter sutra predstavlja Eriksena, postoji dobar razlog zašto to klub nije učinio večeras

Edmir Škorić

Christian Eriksen sutra će i zvanično biti novi igrač Intera.

Eriksen je danas obavio ljekarske preglede u Milanu i bilo je za očekivati da večeras klub obraduje navijače i potvrdi transfer Danca, no sve je pomjereno za utorak.

Zašto? Naime, Sky Sport Italia javlja da je Interov tim za društvene medije odlučio da pripremi nešto posebno prilikom objave o dolasku Eriksena, pa je tempirana najava kako bi imala što veći medijski utjecaj.

Eriksen će potpisati do ljeta 2024. godine, a navodno će zarađivati osam miliona eura po sezoni uz dodatne bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksen je karijeru započeo u Danskoj s Odenseom, pa je igrao u Ajaxu, a Tottenham ga je doveo za 13,5 miliona eura u ljeto 2013. godine. Vjeruje se da će Inter platiti 20 miliona eura za njegove usluge.

Ta je cifra trebala da bude daleko veća, no s obzirom da Eriksenu ističe ugovor za šest mjeseci, Tottenham nije imao previše izbora. Prošlog je ljeta također bio povezan s Real Madridom, Barcelonom, Paris Saint-Germainom i Manchester Unitedom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.