Nigerijac dobio šansu

Zanimljiv igrač na probi u Tuzli: Otac igrao s Peleom, njega su zvali Kaka i Di Maria

Edmir Škorić

Na današnjem treningu FK Tuzla City u Antaliji bilo je prisutno i jedno novo lice.

John Idahor mladi je nigerijski nogometaš koji je već neko vrijeme u Turskoj, a kroz nekoliko treninga pokušat će se nametnuti struci bh. premijerligaša.

Idahor je nastupao za Dynamite Force iz Beninga u Nigeriji, a s tim je kklubom uspio da 2017. godine uđe u Prvu ligu svoje zemlje. Ukoliko se poslužite Googleom, možete pronaći zanimljive informacije o njemu.

Na jednoj stranici je opisan kao "nigerijski Kaka", a zanimljivo da potiče iz prave nogometne porodice. Njegov otac je svojevremeno igrao s Peleom u Fluminenseu, a ujak Endurance Idahor je nažalost preminuo u Sudanu za vrijeme jedne utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U jednom ranije intervjuu Idahor je otkrio da ga zbog tehničkih kvaliteta navijači zovu "Di Maria".

U Tuzli se sada samo nadaju da će mladić raditi bar djelić onoga što rade Di Maria ili Kaka, a u protivnom, Nigerijac će morati da potraži neku novu priliku za dokazivanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.