Efikasan meč u Siminom Hanu: FK Tuzla City napunio mrežu gostiju iz Gradačca

Na stadionu Bare viđeno osam golova

Efikasan meč u Siminom Hanu: FK Tuzla City napunio mrežu gostiju iz Gradačca

A. Čaušević, foto: E. Dindić

Veoma efikasan susret u sklopu priprema za nastavak sezone na stadionu Bare u Simin Hanu odigrali su Tuzla City i Zvijezda. Domaći su slavili sa 6:2. 

Prvih pola sata kao i većina susreta pripalo je izabranicima Elvira Baljića, nekako najaktivniji je bio Arežina. Nakon niza prilika u 28. minuti je stigao gol. Poslije šuta Arežine lopta je na putu prema golu pogodila Efendića i prevarila danas odlličnog Radovića.

Gosti iz Gradačca do prvog izjednačenja stižu u posljednjim momentima prvog dijela. Poslije lijepe akcije po lijevoj strani Rakić je rutinski svladao Muminovića za 1:1.

Premijerligaš je do drugog vodstva stigao u 63. minuti kada je Crnkić dobro prošao, poslao loptu u sredinu gdje je priseban bio Beganović za 2:1.

U 69. minuti stvari su ponovo vraćene na početak. Fejzić je istrčao, igrao rukom van kaznenog prostora, sudija je svirao slobodan udarac za Zvijezdu kojeg Fačić pretvara u 2:2.

Posljdnjih 15-ak minuta je proteklo u totalnoj dominaciji Tuzla Cityja. Domaći su postigli čak četiri gola. Hasanović je u 78. minuti zabio za 3:2 poslije ubačaja iz kornera.

U 81. minuti u strijelce se upisao Ramić koji je lijepo pogodio glavom. u 86. minuti peti gol za domaće postiže je Kulović koji se jučer priključio Tuzla Cityju. U sudijskoj nadoknadi konačan rezultat svojim drugim golom na meču postavio je Ramić.

FK Tuzla City - NK Zvijezda Gradačac 6:2 (1:1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Muminović, Nukić, Leković, Moriss, Kojić, Sesarm Hadžanović Arežina, Efendić, Badji, Ubiparip. Još su igrali: Fejzić, Šarčević, Hasanović, Ivković, Mešinović, Stjepanović, Maksimović, Ramić, Crnkić, Kulović, Beganović, Hasanbegović.

NK Zvijezda Gradačac: Radović, Antić, Đekić, Musić, Ćulum, Karjašević, Arapović, Pljevljak, Rakić, Malbašić, Hasukić. Još su igrali: Aljkanović, Hasić, Terzić, Mazić, Turbić, Muratović, Arežina, Musić, Fačić, Unkić, Bahram, Avdić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda72
Ispravite 1.gol, poslije šuta Arežine lopta je pogodila Efendića.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi