Afera u klubu iz Minhena

Boateng na treningu Bayerna ošamario Goretzku

Njemački Bild donosi priču o tome kako su se na treningu Bayerna sukobili defanzivac Jerome Boatek i veznjak Leon Goretzka. 

Pomenuti izvor prenosi kako je do sukoba došlo nakon provokacija i oštrih startova, a deblji kraj izvukao je na kraju bivši veznjak Schalkea koji je od Boatenga navodno dobio čak i šamar.

Na kraju je reagovao i trener ekipe Hans Flick koji ih je uspio razdvojiti i sve se završilo na lakšem fizičkom sukobu. Boateng je inače nogometaš koji se tokom karijere dovodio u vezu s nekoliko sličnih skandala. Prije četiri godine nsukobio se na treningu sa Robertom Lewandowskim, a u najveću aferu dospio je kada je objavljeno da je dva puta pretukao suprugu.

On se u posljednje vrijeme često dovodi u vezu s odlaskom iz Bayerna, a kao naredna destinacija pominjala se Turska. Ipak, Boateng se još uvijek ne da i ove sezone je upisao 11 utakmica u Bundesligi što je najviše od svih štopera Bayerna.

Ipak, čini se kako ga priče o eventualnom odlasku sve više živciraju pa je možda i to jedan od razloga zbog kojih je sve agresivniji čak i na treninzima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.