Bayern ispratio Schalke petardom, Lewandowski ponovo iznad Wernera

Bundesliga

Bayern ispratio Schalke petardom, Lewandowski ponovo iznad Wernera

E. Škorić

Prelako je Bayern danas protiv Schalkea došao do pobjede u susretu 19. kola njemačke Bundeslige.

Bayern, kao u skoro svim bundesligaškim utakmicama, imao je ulogu favorita i danas, ali očekivao se ipak nešto bolji otpor Schalkea, koji je primio pet komada od aktuelnog prvaka.

Već u šestoj minuti nakon jedne greške gostujućeg golmana Schuberta Lewandowski postiže svoj 21. bundesligaški pogodak i donosi Bavarcima vodstvo, a u završnici prvog dijela Muller na ubačaj Goretzke povećava na 2:0.

Zatim je Goretzka u 50. minuti postigao jako efektan pogodak az 3:0, onda se u strijelce upisuje Alcantara na ubačaj Lewandowskog u 58. minuti, da bi Gnabry zaokružio priču petim golom u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern se 12. pobjedom u sezoni primakao vodećem Leipzigu na samo jedan bod, dok je Schalke ostao peti sa 33 boda, ali odavno nije doživio ovaku blamažu kao danas u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Ukoliko se ne sastanu ranije finale LP Bayern-Liverpool
8 2
kaskada24
Bajern kako igra osvaja ligu prvaka ove godine, ubice su!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi